Förlängd deklarationstid till den 3 maj

Skatteverkets pressmeddelande

Skatteverket har i dag beslutat att förlänga tiden för deklaration till den 3 maj. Bakgrunden är att det under dagen har varit svårt att komma fram till Skatteupplysningen.
– Det har till och från under dagen varit svårt att komma fram till Skatteupplysningen. De flesta kommer fram men ett stort antal personer har haft problem. De tekniska problemen kvarstår. Därför har vi fattat beslut att förlänga inlämningsperioden av deklarationen till den 3 maj. Vi gör det för att de som idag har haft svårt att komma fram ändå ska kunna få sina frågor besvarade, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.Den som lämnar in deklarationen senast den 3 maj kommer alltså inte att påföras någon förseningsavgift.Den som deklarerar elektroniskt senast den 3 maj klockan 24.00 kan därtill få pengar tillbaka före midsommar på samma sätt som den som lämnat deklarationen till den 2 maj.Hittills har över 4,5 miljoner personer deklarerat elektroniskt. Allt fler använder Skatteverkets elektroniska tjänster – via webbplatsen, mobilapplikation, sms eller knapptelefon. De flesta använder webbplatsen, men rekordmånga har också upptäckt Skatteverkets applikation för smartphone.Observera att ordinarie öppettider på servicekontor och inlämningsställen gäller under den 3 maj.

Hitta servicekontor

Kontaktpersoner för media:
Kay Kojer, verksamhetsutvecklare
Tfn: 010-574 82 21, 070-790 24 89Anna Sjöberg, verksamhetsutvecklare
Tfn: 010-5750093, 070-5088626Pressjour:
Tfn: 010-574 89 60Allmänna frågor, ring Skatteupplysningen 0771-567 567Läs mer om pressmeddelandet

 

Social tagging:

Comments are closed.