Starta företag

När Du tänker starta företag

Planera din start

Oavsett vad du ska syssla med har du allt att vinna på att planera din start och vara väl förberedd. Det brukar kallas att göra en affärsplan.

Affärsplanen är ett verktyg som hjälper dig att planera din företagsstart. I affärsplanen beskriver du hur du ska genomföra din affärsidé så att du får tydliga mål för din verksamhet. Tänk noga igenom din affärsidé innan du startar.

Beskriv:

 • vilken vara eller tjänst du vill sälja
 • vem som ska köpa varan eller tjänsten
 • hur marknaden ser ut
 • fördelar och nackdelar jämfört med konkurrenterna

Affärsplanen ska utvecklas med företaget

Affärsplanen är allra viktigast för dig själv. Först när du har ett grepp om vad du vill göra i ditt företag och hur det ska gå till kan du på ett övertygande sätt få andra att lyssna och bli intresserade.

För Dig som läsa mer klicka här… eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Att låna pengar

Bankerna ger olika villkor till olika kunder. Vilken bank som passar just dig och din lånesituation bäst kan vara svårt att veta och närapå omöjligt att ta reda på. På Lendo får du en sammanställning av samtliga erbjudanden som bankerna kan erbjuda dig och det är du själv som väljer hos vem du vill låna.

Lånar du via Lendo tas endast en kreditupplysning oavsett antal banker som behandlar din låneansökan. Kreditupplysningen ligger till grund för bankernas kreditbedömning och de villkor de kan erbjuda.

Lendo förmedlar privatlån mellan 5 000 – 500 000 kr, även kallade blancolån, utan säkerhet som är avsedda för konsumtion. Olika banker har olika benämningar i marknadsföringssyfte på privatlån som t.ex. enkla lånet, medlemslånet och fritidslånet men gemensamt för alla är att ingen säkerhet krävs vilket gör dem till ett privatlån.

När du ansöker via Lendo bedöms du av banken på precis samma sätt som om du hade vänt dig direkt till banken. Det tillkommer inga som helst räntepåslag eller extra kostnader.

Froda Företagslån är ett lån till företag som gör det enklare för småföretag att växa. Det är enkelt att ansöka. Enkelt att få pengarna på kontot. Enkelt att betala tillbaka. Froda är ett enklare företagslån. Du ansöker smidigt på hemsidan och får ett förslag direkt. Froda gör en kreditbedömning som baseras på ditt företags försäljning istället för att bara se till din årsredovisning. Du slipper visa affärsplaner, redovisa årsbudget och boka bankmöten. Det gör ingenting om du har en betalningsanmärkning. Det enda som är viktigt är att du har en försäljning igång i ditt företag.

Efter färdig ansökan får du en offert via mail, som visar din exakta lånekostnad. Du lånar till ett fast pris. Inga andra avgifter tillkommer (som t.e.x påminnelseavgift, dröjsmålsräntor eller administrativa avgifter). Lägsta beräknade räntan uppgår till 13,2 %. Du får full kontroll på kostnaden för ditt företagslån.

Två dagar efter att du fått dina pengar börjar återbetalningen. En mindre summa dras från ditt företagskonto varje vardag, ett smidigt sätt att betala tillbaka. Du slipper planera för stora månadsbetalningar och blir av med lånet ”utan att det riktigt känns”.

Zmarta är en ny finansiell tjänst där du kan jämföra och hitta de bästa lånealternativen. Zmarta låter flera olika långivare tävla om att ge dig det bästa alternativet, så att du kan välja det som passar dina behov bäst. Oavsett om du vill ta ett nytt lån, samla dina lån eller köpa en ny bil så ger Zmarta dig alltid mest lån för pengarna.

 • Låna upp till 500 000 kr
 • Över 20 långivare –1 kreditupplysning (UC)
 • Tjänsten är säker, enkel och kostnadsfri
 • Välj erbjudande direkt via Mitt konto

Grundkrav

– Minst 18 år
– Årsinkomst över 100 000 kr
– Inga obetalda skulder hos kronofogden

Bynk är framtidens bank för dig som lever ditt liv i mobilen. Du kan genom ett klick pausa din betalning 4 månader om året, ändra din månadskostnad eller utöka ditt lån. Bynk ger dig verktygen som hjälper dig ta kontroll över din ekonomi, när, hur och var du vill.  Det krävs att du har fast jobb, är pensionär eller bedriver eget företag för att kunna få lån. Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden!

Lån mellan 10,000 – 300,000kr
Ränta fr 3.95% till19,95%
Månadsskydd+ ingår Ger dig ersättning vid arbetslöshet, sjukskrivning eller dödsfall.

Svea ekonomi är en koncern med finansiell verksamhet i ett flertal europeiska länder. Förutom tjänster som företagslån, krediter, fakturaservice, factoring, fakturaköp, kreditinformation och inkasso har Svea bland annat smarta betallösningar för e-handel, mobil och butik.

Företagslån eller kredit

Företagslån:

 • Låna upp till 500 000 kr
 • Ansök online med mobilt BankID
 • Få svar direkt på skärmen
 • Pengarna på kontot nästa arbetsdag
 • Återbetalningstid mellan 3–24 månader

Företagskredit:

 • Vi beviljar kontokredit på upp till 1 miljon kronor
 • Amorteringsfritt 
 • Ansök online med mobilt BankID
 • Få svar direkt på skärmen
 • Ingen uppsägningstid
 • Månadsränta för utnyttjad kredit 1% – 2,5% beroende av bolagets kreditvärdighet samt eventuellt borgensåtagande

Ansök om företagskredit hos Svea ekonomi

Comments are closed.